خواص عناب بر پوست صورت

پزشکی :

عناب که خرمای قرمز و خرمای چینی هم نامیده می شود یک درختچه کوچک با برگ های سبز و میوه هایی به رنگ قهوه ای و نارنجی می باشد.طبع عناب معتدل و مرطوب است. عناب بومی جنوب آسیا می باشد و امروزه از میوه ی تازه و خشک شده ی آن استفاده می شود که دارای ویتامین ها و مواد معدنی ضروری بوده و برای سلامتی مفید می باشد. درخت عناب درختی کوچک و برگ ریز بوده که 5 تا 12 متر ارتفاع دارد.

– آنتی اکسیدان های موجود در عناب به عنوان یک عامل ضد پیری طبیعی شناخته می شوند که می توانند پوست صورت را جوان تر و شاداب تر کنند.
– روغن عناب به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.
– عناب برای درمان قرمزی پوست، آفتاب سوختگی و خشکی پوست مفید است.

روغن عناب می تواند به ضخیم شدن موهای نازک و افزایش رشد موی سر کمک کند.

– عناب حاوی مقدار زیادی ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B و فلاونوئیدها می باشد که برای تقویت زنان باردار و رشد جنین مفید است.
– عناب فنی از فولات است که برای رشد سیستم عصبی جنین مفید می باشد.
– عناب غنی از آهن است و آهن مورد نیاز زنان باردار را تامین می کند.
– مصرف عناب از افزایش و کاهش فشار خون در حاملگی پیشگیری می کند.

قبل از مصرف هر گونه مواد خوراکی حتما با پزشک خود نیز مشورت کنید.

عناب کالری کم و پروتئین و فیبر بالایی دارد که از پرخوری جلوگیری کرده و باعث کاهش وزن و لاغری می شود.

عناب تازه غنی از پتاسیم، ویتامین A و C است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و در پیشگیری از سرفه و سرما خوردگی مفید می باشد.

مطالعات نشان داده که مصرف عصاره ی عناب برای درمان یبوست مزمن بسیار مفید است. دانه های عناب می توانند به درمان اسهال کمک کنند.

عناب حاوی مقادیر بالای پتاسیم است که می تواند به درمان فشار خون بالا کمک کند.

عناب دارای آنتی اکسیدان می باشد که به درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب کمک می کند، همچنین عناب باعث سم زدایی کبد می شود.

مصرف عناب می تواند به درمان یرقان در نوزادان کمک کند، همچنین مصرف عناب به تقویت سیستم ایمنی و تفویت و رشد استخوان ها و دندان های کودکان کمک می کند.

مصرف عناب خشک در بدنسازی برای بهبود قدرت عضلانی و کاهش وزن در بدنسازان و ورزشکاران مفید می باشد.

تحقیقات نشان داده که عناب برای مهار سلول های سرطانی و سرکوب سلول های تومور در انسان مفید می باشد.

عناب باعث سفت شدن خون می شود پس بهتر است کسانی که غلظت خون بالایی دارند از مصرف آن پرهیز کنند.

در طب چینی از عناب و هسته ی آن برای درمان مشکل بی خوابی استفاده می شود.همچنین عناب به عنوان میوه ی ضد افسردگی، ضد اضطراب و ضد استرس شناخته می شود.

نوشیدن یک فنجان چای عناب تازه قبل از خواب برای داشتن خواب آرام و آرامش اعصاب بسیار مفید است.

جوشانده برگ عناب برای کاهش استرس، کاهش وزن و از بین رفتن چربی شکم مفید است.
روغن جوجوبا یا روغن هسته عناب می تواند به درمان جوش صورت، آرامش اعصاب و درمان بیماری های کبدی کمک کند.
هسته عناب به عنوان خواب آور استفاده می شود.

مصرف عناب در افراد دیابتی می تواند به هیپوگلیسمی یا کاهش شدید قند خون منجر شود.
همچنین مصرف عناب قبل از جراحی ممکن است باعث کاهش شدید قند خون شود. زیاده روی در مصرف عناب می تواند منجر به نفخ شود.

مزاج عناب خشک از نظر طب قدیم معتدل و به اعتقاد ابو علی سینا کمی سرد است و حرارت بدن را فرو می نشاند و تب بر خوبی است.
علاوه بر این حاوی “پکتین” به عنوان فیبر محلول مؤثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است.
در طب سنتی ایران مصرف جوشانده عناب به خصوص در فصول سرد سال برای درمان سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و انواع گلو درد بسیار توصیه شده است.
عناب به دلیل داشتن لعاب، نرم کننده سینه و ضد سرفه است و چای یا جوشانده آن گرفتگی صدا، آسم و تنگی نفس را برطرف می کند و برای جلوگیری از التهاب و آب ریزش بینی توصیه می شود.

هر گونه کپی برداری از مطالب سایت کوکا ممنوع می باشد.

طراحی سایت و سئو توسط : دیزاین سئو

عناب میوه درخت کوچک و گرمسیری است که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز می رسد. نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوعی دیگر بصورت کج بالا می رود . برگهای این درخت کوچک ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است. گل های آن کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه براق و زیتونی شکلی دارد که در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می خورد. این میوه که می توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، به مدت چهار هزار سال در چین کشت می شده است. جالب است بدانید که در هر منطقه ای دارای اسامی مختلفی است. در هند و پاکستان آن را ایناب و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می نامند.

این میوه سرشار از ویتامین C می باشد. در حالت تازه ۷۴/ ۳۶ درصد و در حالت خشک  ۶۵ الی ۷۷/۷۱ درصد قند دارد و به همین دلیل از آن در تولید کمپوت و شیرینی استفاده می شود. عناب دارای خواص طبی متعددی است و در طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری ها دارد و به عبارتی علاوه بر خواص تغذیه ای، دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است.. لازم به ذکر است که عناب خشک بهتر از عناب تازه است و طبیعت معتدل متمایل به سرد دارد .

درخت عناب

در انگلیس عناب را به صورت خشک‌شده و یا به صورت آب‌ نبات‌های طعم‌ دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیهٔ سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌ نمایند.

عناب در زمان ابتلا به اسهال می تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد. مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید. میوه خشک رسیده به عنوان ملین می باشد. حتی تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می برند توصیه می شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند. عناب تقویت کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.

عصاره آن موجب مهار اثر رادیکال‌های آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) می‌گردد. حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است. همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

 

ترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کننده‌ای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تری‌گلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک می‌کند.

در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند. اگر دچار سرماخوردگی شده‌اید و از خشکی سینه و سرفه رنج می‌برید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است. عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است. جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می‌کند. به علاوه آسم و تنگی نفس را برطرف می‌کند. برای تهیه جوشانده عناب ۵۰ گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

 

مصرف عناب به طور معنی‌ داری سطوح آنزیم‌ های کبدی را کاهش می‌دهد. این آنزیم‌ها نشانگر آسیب بافتی هستند. یافته‌های بافت شناسی نشان می‌دهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماری‌ های کبدی دارد. عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است.

 

میوه عناب

*  خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند بخصوص هسته عناب خواب آرو است .
*  جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است .
*  آسم وتنگی نفس را برطرف می کند .
* تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک میکند
* عناب در درمان نامرتب بودن ضربان قلب ،خستگی اعصاب ،عرق شبانه وتعرق زیاد بدن استفاده میشوند .
*  عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است
*  ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید.
*  عناب آرام کننده اعصاب است .
*  برگهای آن به شکل ضماد در درمان ادرار بندی به کار گرفته میشود.
*  جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه  و گرفتگی صدا مفید است .
*  برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید
*  دستگاه هاضمه را تقویت می کند .
*  ریشه گیاه در درمان سوء هاضمه مفید است .
*  جوشانده ریشه به پودر تبدیل می شود وبرای زخم ها ودمل های کهنه مفید هستند.
*  آب عنا ب با کاهو برای درمان سرطان مفید است برگهای آن بند آورنده خون و تب بر هستند.
*  برگهای آن بند آورنده خون وتب بر هستند .
* در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
* عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند.
* خاصیت ضد میکروبی دارد.
*  حافظه را تقویت می کند .
*  کم اشتهایی را برطرف می کند .
* کسانی که قند دارند روزی ۵ دانه عناب بخورند.
*  در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
*  عناب آرامش بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می کنند.
*  اگر با کره خورده شود از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری می کند
* چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار مطبوع در زمستان محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند.
* در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده حاوی عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.
* این میوه دارویی برای اختلالات جنسی و نازایی نیز موثر است.
* برای کمک به بهبود زخم‌ها نیز مصرف بیشتر عناب توصیه می‌شود.
* چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود.
* استفاده از مغز میوه در زخم‌ها و بریدگی‌ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن‌ها می‌شود.
* به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان‌ها موثر است.
* عناب دارای خواص ضدالتهابی، آرام‌ بخشی، آنتی‌اکسیدانی، آنتی‌بیوتیکی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی است.
* عناب در درمان بیماری‌های کبدی از جمله کبد چرب مفید است.
* عناب تقویت‌کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است.
* مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
* تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می‌برند توصیه می‌شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند.
*هرگاه احساس غم به شما دست داد، بهتر است یک فنجان دم‌کرده عناب را میل کنید. این نوشیدنی لبخند را به لب‌های شما می‌آورد.
*  خاصیت ضد میکروبی دارد.
*  چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت های آسیب دیده و تقویت عضلات می شود.
*  استفاده از مغز میوه در زخم ها و بریدگی ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن ها می شود.
*  به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان ها موثر است.
* گذشته از خواص دارویی این میوه، عناب دارای ارزش تغذیه‌ای بالایی بوده و سرشار از املاح و ویتامین‌های مختلف است و مصرف آن به عنوان یکی از تنقلات مفید در بین وعده‌های غذایی توصیه می‌شود.
* برای جلو گیری از التهاب و آبریزش بینی توصیه میشود.
* استفاده از آن باعث تصفیه و تولید خون میشود و برای رفع خارش بدن بسیار موثر بوده.  عناب تب بر است.
* جوشانده عناب برای کسانی که بواسیر دارند بسیار مفید است.
* عناب به افزایش وزن بدن کمک می‌کند. قدرت ماهیچه‌ها را زیاد کرده و بنیه بدنی را افزایش می‌دهد.
* عناب آرامبخش و خواب آور است و خصوصا هسته آن بیخوابی و خستگی را برطرف می‌کند. این میوه همچنین دستگاه هاضمه را تقویت و کم‌اشتهایی را برطرف می‌کند.
*  خاکستر درخت عناب و سرکه را به صورت ضماد می توان روی جراحت مارگزیده گذاشت.
* عناب برای سردردهای ناشی از صفرا مفید می باشد. طرز تهیه : هلیله زرد +   هلیله کابلی + تمر هندی + عناب + بنفشه + سپستان + تخم خیار. از هرکدام ۵ گرم در یک لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده صاف کنید و روزی سه فنجان میل کنید.
*  کسانی که فشار خون آنها بالاست ۵۰ گرم زرشک + ۵۰ گرم عناب را خوب نرم کرده هسته عنابها را جدا کرده با پودر زرشک مخلوط کرده بعد از هر غذا یک قاشق مرباخوری میل کنند.
*  کسانی که سردرد یا سرگیجه دارند به مدت ۱۴ روز ، روزی ۵ دانه عناب میل کنند.
*  برای درمان کهیر و خارش های پوستی ۱۰ تا ۵۰ عدد عناب (بستگی به سن فرد و شدت بیماری آن دارد) کمی کوبیده در آب جوشانده صاف نموده صبح ناشتا میل شود.
*  آنهایی که مبتلا به ورم کیسه صفرا می باشند عناب را خیس کرده صاف نموده صبح ناشتا میل کنند. (۱۰ دانه در یک استکان آب)
*  کسانی که کمر درد دارند به مدت ۷ روز، روزی ده دانه عناب ابتدا مکیده سپس میل کنند.
*  شربت عناب برای حصبه، درد سینه، سرفه و فشار خون مفید می باشد. طرز تهیه شربت عناب: ۲۰۰ گرم عناب در یک لیتر آب پخته سپس دانه های آن را گرفته با ۷۵۰ گرم شکر مخلوط نموده بپزید تا شربت شود.
*  برگ خشک عناب جهت درمان زخم های خوره ای مفید است بدین صورت که گرد برگ درخت عناب را روی زخم بپاشید.
*  عناب کاهش دهنده حرارت بدن است.
*  شستشودهنده سلولهای مغزی است.
*  کاهش دهنده چربی خون است.*  کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند عرق بیدمشک و عرق کاسنی را از هر کدام ۱۰۰ گرم و ۵۰ گرم عناب را در آنها خیس نموده سپس صاف کنند روزی ۳ بار هر بار ۲ قاشق غذا خوری قبل از غذا میل کنند.
* عناب دفع کننده بلغم است.
*  زیاده روی در خوردن عناب باعث کم شدن شهوت و غرایز جنسی می شود.
* کسانی که زخم معده و ورم روده دارند عناب را با هسته سائیده بعد از غذا یک قاشق چای خوری میل کنند.
*  عناب مقوی مغز است.
*  کسانی که قند دارند روزی ۵ دانه عناب بخورند.
*  یک شربت خوب مخصوص سرفه و سینه درد و خلط آور و ملین: عناب + انجیر + کشمش + خرما از هر کدام ۵۰ گرم در یک لیتر آب جوشانده صاف نموده روزی ۳ فنجان میل شود.
*  عناب برای تصلب شرائین مفید می باشد.

*  ۲۰ تا ۳۰ عدد عناب را در شیر خیس نموده صبح ناشتا با شیر میل کنید این دارو برای فشار خون بسیار مفید می باشد.
* برای سرعت بخشیدن در ترمیم شکستگی استخوان از ضماد برگ درخت عناب استفاده کنید.
*  کسانی که زخم روده و اثنی عشر دارند در طول روز ۵ دانه عناب آهسته مکیده بعد از اینکه کاملا نرم شد جویده میل کنند.
*  برای درمان خارش پوست ۵۰ عدد عناب را با یک لیوان آب جوشانده صاف کرده، صبح ناشتا با سکنجبین مخلوط نموده میل شود. عناب خشک شده را با عسل مخلوط کرده در محل خارش و کهیر بمالید.
*  از برگ های عناب بصورت ضماد می توان در محل گزش عقرب گذاشت.
*  هسته عناب خواب آور و مخدر است.
*  باد دماغ بیماری است که مانع تنفس می شود. عناب را بسوزانید و دود آن را بالا بکشید از طریق بینی.
*  برای درمان دندان درد سائیده عناب را در محل کرم خوردگی دندان بگذارید.
*  کودکانی که زرد زخم می گیرند روزانه ۵ دانه عناب به مدت یک هفته به آنها بدهید بجوند و آهسته بخورند. (سن کودک کمتر از ۸ سال نباشد)
*  جهت مخملک عناب و ترنجبین را بجوشانید و به مدت یک هفته کم کم به کودک بدهید.
*  برای سردردهای ناشی از سوء هاضمه عناب + بنفشه + گل پنیرک جوشانده با ترنجبین شیرین کنید میل نمایید.
*  دو عدد عناب ابتدا میل شود سپس بعد از چند دقیقه یک عدد گلابی بخورند. این تقویت کننده قلب است.
*  برای درمان یرقان عناب + گل بنفشه + ترنجبین + شیرخشت را به مقدار مساوی مخلوط کنید سپس با آب هندوانه میل نمایید. این دارو برای درمان یرقان بسیار مفید است.
*  خوردن عناب بیماری پوستی گال یا جرب را کاهش می دهد روزانه چند دانه میل کنید.
*  اگر سنگ مثانه دارید ۳۰ عدد عناب را در یک لیوان آب شب خیس کرده صبح ناشتا میل کنید به مدت هفت روز.
*  برای درمان سردرد ۳۰ عدد عناب + ۵ گرم تخم گشنیز در یک لیوان آب جوش دم کرده صبح ناشتا میل شود.
*  عناب برای باد سرخ مفید است (باد سرخ بیماری است که به وسیله شیرگاو نجوشیده در انسان ایجاد می شود ابتدا در یک نقطه بدن خارش شروع می شود و کم کم قرمز و متورم و داغ و گرم می شود و روزهای بعد می ترکد و زردآب از آن خارج می شود) عناب را دم کرده آب آن را بخورید و تفاله آن را روی زخم بگذارید.

 

خواص عناب

 

این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می باشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است. چربیکمی دارد. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است، بنابراین متخصصین تغذیه می توانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.

 مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ـــــــــ ۳۳۱ کیلوژول (۷۹ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ـــــــــ ۲۰٫۲۳ g
چربی ـــــــــ ۰٫۲ g
پروتئین ـــــــــ ۱٫۲ g
آب ـــــــــ ۷۷٫۸۶ g
ویتامین آ معادل ـــــــــ ۴۰ میکروگرم (۴٪)
تیامین (ویتامین B۱) ـــــــــ ۰٫۰۲ میلی‌گرم (۲٪)
ریبوفلاوین (ویتامین B۲) ـــــــــ ۰٫۰۴ میلی‌گرم (۳٪)
نیاسین (ویتامین B۳) ـــــــــ ۰٫۹ میلی‌گرم (۶٪)
ویتامین ب۶ ـــــــــ ۰٫۰۸۱ میلی‌گرم (۶٪)
ویتامین C ـــــــــ ۶۹ میلی‌گرم (۱۱۵٪)
کلسیم ـــــــــ ۲۱ میلی‌گرم (۲٪)
آهن ـــــــــ ۰٫۴۸ میلی‌گرم (۴٪)
منیزیوم ـــــــــ ۱۰ میلی‌گرم (۳٪)
منگنز ـــــــــ ۰٫۰۸۴ میلی‌گرم (۴٪)
فسفر ـــــــــ ۲۳ میلی‌گرم (۳٪)
پتاسیم ـــــــــ ۲۵۰ میلی‌گرم (۵٪)
سدیم ـــــــــ ۳ میلی‌گرم (۰٪)
روی ـــــــــ ۰٫۰۵ میلی‌گرم (۱٪)

 

 

در بریتانیا عناب را به صورت خشک‌ شده و یا به صورت آب‌نبات‌های طعم‌دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیه سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند.

عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود، اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌نمایند، ولی جالب است بدانید که در بسیاری از نقاط دنیا میوه تازه آن به صورت سبز استفاده می‌شود که البته طعم بسیار خوبی هم دارد. در شرق آسیا عناب‌های بسیار بزرگی به اندازه خرما و با رنگ‌های مختلف از جمله مشکی و قرمز به عمل می‌آید.

 

در برگ عناب ماده ای به نام “زی زی فین” وجود دارد. از دیگر مواد تشکیل دهنده عناب می توان به ساپونین ها، فلاوونوئیدها، موسیلاژ (لعاب)، مواد قندی، ویتامین های A, B2 و C، املاح مانند کلسیم، فسفر و آهن اشاره نمود. در عصاره چوب عناب، اسید زی زی فیک و اسید زی زی فوماتیک وجود دارد.

 

عناب در اشخاص سرد مزاج، تولید گاز و نفخ می کند. این گونه اشخاص باید عناب را با مویز بخورند.

 

همچنین بخوانید:

 

دیدگاه


Current ye@r *


Leave this field empty

کلیه حقوق برای این سایت محفوظ است. اللــهم صــل علــی محــمد و آل محــمد و عجل فرجهــم

Copyright Amazing.ir © 2017 – Allrights Reserved


de –>

  RSS  

عناب
هم میوه ای خوشمزه و هم دارویی گیاهی به شمار می رود. عناب، بومی مناطق
گرمسیر است. كشت آن در شمال آفریقا ، جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج
دارد.

عناب را خرمای چینی یا خرمای قرمز نیز می نامند، زیرا هم شیرین است و هم یک هسته مانند خرما دارد.

برگ
های درخت عناب، كوچك، زیبا، شفاف، ‌متناوب و دندانه دار است. گل های آن
كوچك و به رنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه ی عناب به رنگ قرمز و به شكل
تخم مرغ و دارای یك هسته است.

طعم عناب كمی شیرین است. این میوه قدرت ماهیچه ها و توان بدنی را افزایش می دهد.

عناب خشک، آرام بخش، ضد سرطان، ضد بیماری های تنفسی، بند آورنده خون و مقوی است. تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک می کند. در درمان نامرتب بودن ضربان قلب، عرق شبانه و تعریق زیاد بدن استفاده می شود. 

ریشه گیاه عناب در درمان سوء هاضمه مفید است.

در برگ عناب ماده ای به نام “زی زی فین” وجود دارد.

از دیگر مواد تشکیل دهنده عناب می توان به ساپونین ها، فلاوونوئیدها، موسیلاژ(لعاب)، مواد قندی، ویتامین های A, B2 و C، املاح مانند کلسیم، فسفر و آهن اشاره نمود.

در عصاره چوب عناب، اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد.

عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است. البته ابوعلی سینا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است.

* ضد آلرژی است.

* به افزایش وزن کمک می کند.

* عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم كننده سینه است.

* ملین است.

* ادارارآور است.

* آرام كننده اعصاب است.

* ضد سرفه است.

* خواب آور است و بی خوابی را برطرف می كند.

* جوشانده پوست درخت عناب، داروی ضد اسهال است.

* برای بیماران مبتلا به آسم مفید است.

* خستگی را برطرف می كند.

* ریشه عناب، رشد موی سر را زیاد می كند.

* برگ عناب، خاصیت تب بُر دارد.

* جوشانده عناب، گرفتگی صدا را برطرف می كند.

* موجب تقویت دستگاه گوارشی می شود.

* حافظه را تقویت می كند.

* كم اشتهایی را برطرف می كند.

* برای سلامت کلیه ها سودمند است.

* موجب تقویت کبد می شود.

میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری‌ها دارد.

به گزارش ایلنا، عناب میوه درخت کوچک و گرمسیری است، این میوه ظاهری براق و زیتونی شکل دارد که در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز در می آید و چروک می خورد. می توان درختان عناب را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، این درخت به مدت چهار هزار سال در چین کشت می شده است. در هند و پاکستان عناب را ایناب و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می نامند. میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به
سلامتو درمان بیماری‌ها دارد. این میوه علاوه بر خواص تغذیه‌ای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است.

    • میوه عناب دارای خواص ضد سرطان است. خواص آنتی‌اکسیدان عناب به جلوگیری از سرطان کمک می‌کند. با توجه به مطالعات اخیر، عصاره عناب مهارکننده سلول‌های سرطان خون است. عناب به علت داشتن ویتامین C و انتی‌اکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکال‌های آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلول‌های سرطانی است. برای درمان سرطان آب عناب را با کاهو بخورید.

    •
خواص عناببرای قند خون: ترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کننده‌ای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تری‌گلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک می‌کند.

    • فواید عناب جهت درمان سرماخوردگی و تنگی نفس در بیماران : در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند. اگر دچار سرماخوردگی شده‌اید و از خشکی سینه و سرفه رنج می‌برید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است.

    • عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل و بنا به اعتقاد ابوعلی سینا، کمی سرد است.

    • در کم فشاری خون و نازایی مفید است.

    • عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند.

    • خاصیت ضد میکروبی دارد.

    • چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود.

این میوه سرشار از انتی‌اکسیدان‌ است و روند پیری پوست را کاهش می‌دهد. عناب خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع می‌کند و سبب روشنی پوست می‌شود. عناب همچنین برای خشکی و خارش پوست،استفاده می شود.

جهت اطلاع از
خواص موزو دیگر میوه ها به سایت
مجله پزشکی 7ganj.irمراجعه کنید.

نقطه چین طراحی تخصصی سایت

آژانس تبلیغات ادبیز

بایو اویل

وب سایت خبری علی دایی

نیروگرفته از AdBiz

خرید انواع لامپ و ابزار روشنایی با ضمانت از دیجی‌کالا +تخفیف ویژه

فروش ویژه انواع کنسول بازی و پلی‌استیشن با دسته و بازی اصل

تا %70 تخفیف در فروش ویژه دیجی استایل!

جشنواره کیف‌های اداری و جیبی در دیجی‌کالا

جشنواره فروش انواع فلش مموری

خرید از برندهای معتبر با تخفیف باورنکردنی!

جهت مشاوره رایگان درباره تبلیغات، با ما تماس بگیرید:

۰۲۱ – ۲۳۰ ۴۴ ۳۳۳






















آفتاب وبسایت مرجع فارسی زبانان سراسر دنیا، از سال ۱۳۸۰ تا کنون است

+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۰۰۰

+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۱۰۳

ایران، تهران، خیابان میرداماد، میدان مادر، خیابان بهروز، کوچه هفتم، پلاک ۲، طبقه ۵

پشتیبانی آفتاب

عناب میوه ای بیضی شکل و به رنگ قرمز تیره و آجری می باشد که علاوه بر خواص متعدد غذایی در سلامت پوست و مو و در درمان بسیاری از بیماری ها بسیار کاربرد دارد و از آن بهره می گیرند. نشریه اینترنتی آرگا از خواص عناب برای پوست نوشته است.

میوه عناب از ۲۵۰۰ سال پیش در طب سنتی چین مورد استفاده بوده است و بومی خاستگاه های گرمسیر می باشد. این میوه ابتدا در چین و دیگر کشورهای آسیایی کشت شد و سپس به دیگر نقاط جهان برده شده است. اینک این میوه کوچک با خواص بزرگ را در هر کجای دنیا به یک اسم خاص می شناسند. مثلا در پاکستان و هند به آن ایناب می گویند و در شرق آسیا به خرمای شرقی, خرمای هندی و یا خرمای چینی شهرت دارد. درخت عناب در نواحی کوهستانی ایران همانند خراسان یافت می شود. خواص عناب دارای فایده های بی شمار در امور تغذیه و درمان بیماری ها می باشد اما اینجا ما فقط, به خواص عناب برای پوست اشاره می کنیم.


عناب میوه سرشار از مواد معدنی و مغذی, دارای ویتامین های بسیاری می باشد که برای درمان فقر آهن, سرماخوردگی, بیماری های قلبی و عروقی, بیماری های اعصاب و روان, سرگیجه, کاهش وزن, بیماری های کبد و کلیه, درد دندان و کمر درد, کاهش چربی و قند خون و بسیاری دیگر از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. چربی عناب در کل کم است و سرشار از ویتامین ث و پروتئین, آهن و فسفر و کلسیم و … می باشد. طبق اعتقاد ابوعلی سینا, تب عناب سرد است. میوه عناب ضد سرطان است و گفته شده برای درمان سرطان خوب است که آب عناب با کاهو خورده شود.

منبع : آرگا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وبسایت

Currently you have JavaScript disabled. In order to post comments, please make sure JavaScript and Cookies are enabled, and reload the page. Click here for instructions on how to enable JavaScript in your browser.

ورود


نام کاربری یا نشانی ایمیل


رمز

مرا به خاطر بسپار


ميوه گياه که همان عناب ناميده مي شود خوراكي است.عناب درشكل ظاهر بيش از 2 يا 3 سانتيمتر درطول است.وقتي ميوه عناب نارس است لغزان وسبز است و طعمي شبيه سيب دارد .عناب هسته آن نيز سخت و مخروطي شكل است.

عناب هنگامي كه ميوه مي رسد به رنگ زنگ زدگي يعني قرمز تيره برمي گردد.و سپس چروكيده مي شودعناب.اين ميوه در ظاهر شبيه به خرماست بنابراين عناب خرماي قرمز نيز ناميده مي شود. عناب ( خرماي چيني ) نيز ناميده مي شود .

خواص دارويي عناب مدتها ي طولاني است كه شناخته شده است. مردمان كشورهايي مانند چين و كره عناب را به عنوان داروي سنتي كه مبناي گياهي دارد بكار مي برند. اين ميوه با خواص تخفيف استرس مطرح شده است.

پودر ميوه عناب براي آرامش اعصاب و اضطراب به كار برده مي شود. ميوه عناب خون را تصفيه وسموم را از سيستم بدن دفع مي كند.عناب پوست را روشن ميكند ، مانع مشكلات قلبي مي شود و احساس آرامش مي دهد.خواص آنتي اكسيدان عناب همچنين به جلوگيري از سرطان كمك مي كند.

البته به ياد داشته باشيد که اين ميوه علاوه بر اينکه خون را تصفيه ميکند موجب ازدياد ويتامين k ميشود عنابيعني خون را سفت ميکند و مصرف زياد آن براي افرادي که دچاز غلظت خون هستند توصيه نمي‌شود.

• کمک به شکل گيري و ثبات جريان خون.• به علت داشتن اسيدآمينه هاي مهم، عنابباعث بهبود روند زخم است.• تسکين‌دهنده درد و آرامش‌بخش طبيعي است.• عنابتسکين‌دهنده اضطراب و استرس است.• کاهش‌دهنده فشارخون است.

• افزايش‌دهنده سيستم ايمني بدن است.• عنابمقوي کبد، صفرا و کمک به درمان برخي از بيماري‌هاي کبدي مي‌کند.• عنابکمک به درمان کم‌خوني مي‌کند.• عناببه علت دارا بودن انتي‌اکسيدان‌ها، روند پيري پوست را کاهش مي‌دهد.• عناب به علت داشتن ويتامين C و انتي‌اکسيدان، مانع از رشد و حرکت راديکال‌هاي آزاد و در نتيجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلول‌هاي سرطاني است.

دیدگاه


9

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *